De Mindfulness yoga les Hoe werkt mindfulness yoga?

Is mindfulness yoga voor mij geschikt?

Mindfulness yoga is geschikt voor alle leeftijden. Je hoeft ook niet lenig en sterk te zijn. De yoga leraar is zelf ook begonnen als stijve hark en past uit eigen ervaring oefeningen aan op jouw niveau. Zo kan iedereen op een ontspannen manier aan zichzelf werken zonder zich te overstrekken.

Mindfulness yoga is een uitdaging voor lichaam en geest. We gaan de moeilijke dingen niet uit de weg door alleen maar hele zachte yoga houdingen te doen. De houdingen worden in de les wel aangepast op je niveau. Hierdoor beweeg je je continu op de grens van je eigen kunnen of je nu super lenig of super stijf bent. Mindfulness yoga blijkt daarom ook voor de doorgewinterde yoga beoefenaar een uitdaging te zijn. Omdat je je lichaam met kussens kunt ondersteunen kun je naar een prettig ontspannende stretch toewerken die je ook langer kunt volhouden. Doordat je iets langer comfortabel in de yoga houding kunt blijven liggen word je ook leniger.

Je komt in een diepere ontspanning, omdat je niet zo snel van houding hoeft te wisselen. De houdingen worden op eigen niveau aangepast zodat iedereen een begin kan maken met de traditionele yoga houdingen worden. Mindfulness yoga is een actieve yoga vorm die nooit te intensief wordt. Hierdoor kan ook tijdens de houdingen een diepe ontspanning worden bereikt.

Wat is het effect van Mindfulness yoga?

Er wordt extra gelet op de juiste uitvoering van de yoga houdingen. De leraar combineert hierbij de oude yoga houdingen met nieuwe kennis uit de biomechanica (wiskunde van de lichaamsbeweging) en ademhalingsleer. Zo ontdek je spelenderwijs hoe je in het dagelijks leven je lichaam op een gezonde manier kunt bewegen en vrij kunt ademhalen. Door in de yoga houding de ademhaling en rugspieren op de juiste wijze te gebruiken geef je de nek, schouders en bovenrug de kans zich te ontspannen. Deze rugspier en ademhalingstechnieken kun je meteen zelf tijdens je dagelijkse dingen toepassen. Een ontspannen bovenlijf en ademhaling zorgen op hun beurt voor een ontspannen hoofd.

Hoe werkt de strippenkaart en wanneer zijn de lessen?

Na de Gratis proefles kun je een rittenkaart kopen. Je kunt hiermee op dinsdag, woensdag  en donderdag 19:30  komen. Je kunt jezelf hier online inschrijven en afmelden voor de gratis proefles en de lessen die je eventueel daarna wilt gaan volgen. Je hoeft dus niet elke week te komen en dus ook geen vaste dag te hebben.

Je kunt ook eerst online een  mini yoga les van 10, 20 en 30 minuten doen.

Hoe verloopt de gratis proefles?

Om te kijken of mindfulness yoga bij jou past is het goed om eerst een gratis proefles te nemen. Je volgt de proefles samen met andere geïnteresseerden. Je hoeft niets mee te nemen en je zit nergens aan vast.

Opbouw introductieles:

1. Kennismaken met de mindfulness technieken

2. Kennismaken met verschillende yoga houdingen

3. Ontdekken hoe je de mindfulness technieken tijdens de yoga houdingen kunt toepassen

Yoga voor ouderen

Mindfulness yoga voor ouderen. Yoga voor ouderen zorgt voor een hernieuwt vertrouwen in de kracht van het eigen lichaam.

Meer info
Mindfulness yoga op het werk

Mindfulness yoga op het werk zorgt voor een prettige werk flow.

Meer info
Mindfulness yoga & individuele therapie

Op therapeutische basis volg je acht privé therapie sessies waarin de integratie van mindfulness yoga in het dagelijks leven centraal staat.

Meer info
Mindfulness yoga stilte retraite weekend

Al onze mindfulness yoga stilte retraites zijn vrij in te delen. Hierdoor kun je ongedwongen kennismaken met de stilte.

Meer info
Yoga voor kinderen en ouders

Yoga voor kinderen en ouders. Mindfulness yoga zorgt ervoor dat zowel de ouders als de kinderen meer ontspanning ervaren in het dagelijks leven.

Meer info