Yoga in therapie Mindfulness yoga; individueel en op maat

1De Mindfulness yoga op therapeutische basis zorgt ervoor dat jouw yoga beoefening een sterker effect gaat hebben tijdens het dagelijks leven.Dit gebeurt in acht privé sessies die steeds met iets meer weken er tussen gepland worden, zodat je zeker weet dat het effect van de yoga op de dagelijkse dingen blijvend is.

Wat voegt het therapie element toe aan de mindfulness yoga?

Vaak kun je prima ontspannen tijdens de yoga, maar lijk je alle mindfulness yoga technieken vergeten te zijn als je een stap buiten de deur zet. In de praktijk blijkt dat de mindfulness technieken na drie weken wel geleerd zijn. De vraag is waarom we ze dan niet altijd toepassen. Tijdens de therapie gesprekken komt vaak naar voren dat er hele goede bedoelingen zitten achter de keuze om de mindfulness techniek niet toe te passen. Deze goede bedoelingen zijn vaak gestoeld op overtuigingen die erg belangrijk zijn voor ons. Deze overtuigingen hebben ons veel gebracht, echter op een gegeven moment kunnen ze je ook opbreken. In de therapie ontdek je dus waar jij al die tijd voor hebt gestaan en gaan we kijken of je daar ook iets aan wilt veranderen. Tijdens de therapie gesprekken ligt de focus dus niet bij het verleden, maar wordt er steeds ingezoomd op de momenten waarop het in het dagelijks leven mis gaat. Hierdoor zal duidelijk worden waarom je eigen de steeds in hetzelfde patroon terug valt.

Hoe zijn de yoga therapie sessies opgebouwd?

Eerst zal er meer aandacht uitgaan naar het verdiepen van de ontspanning tijdens jouw yoga beoefening. Door de puntjes op de i te zetten op de uitvoering van de yoga houdingen ontstaat er ruimte om te leren hoe jij je dieper kunt ontspannen tijdens de yoga. Deze diepere ontspanning tijdens de yoga houdingen kun je alleen vinden als je jouw aandacht beter leert controleren. Omdat je privé les krijgt is er veel meer ruimte voor interactie waardoor je de mindfulness technieken beter onder de knie krijgt. Vervolgens is het zaak om ervoor te zorgen dat je ook uit je hoofd kunt blijven tijdens het dagelijks leven. Dit is waar het therapie element vaak onmisbaar blijkt te zijn. Tijdens de eerste drie weken zal daarom de nadruk  tijdens de therapie sessies liggen op het corrigeren van de yoga houdingen en het aanleren van de mindfulness technieken. Omdat je na drie weken de mindfulness yoga technieken wel onder de knie hebt is er daarna meer tijd voor het gesprek. Deze laatste vijf sessies bestaan voor de eerste helft uit yoga en mindfulness oefeningen, in de tweede helft praten we over de praktische toepassing in het dagelijks leven.

 

Hoe werken de mindfulness technieken die je tijdens de therapie krijgt?

De Mindfulness technieken die je leert scheppen afstand ten opzichte van de gedachtes en handelingen. Hierdoor krijg je eindelijk een heldere kijk op wat je precies denkt en doet tijdens de moeilijke momenten. De mindfulness technieken die je tijdens de therapie krijgt zijn minder gericht op hoe je over jezelf en de situatie denkt. De mindfulness technieken zijn er juist om in te zetten als je je gedrag wilt veranderen. De gedachtes veranderen niet, maar door de afstand ontstaat er keuze waardoor je niet langer handelt op de automatische piloot. Tijdens de individuele mindfulness sessies ontdek je waarom je tijdens specifieke situaties zoveel onrust ervaart. Door de nieuw verworven inzichten wordt het mogelijk om ook tijdens de persoonlijk meer uitdagende situaties mindful te blijven.

Hoe verloopt de mindfulness yoga in therapie introductieles?

1. Kennismaken met de mindfulness yoga technieken

2. Hoe je deze kunt integreren in het dagelijks leven

3. Samen onderzoeken wat mindfulness yoga concreet voor jou kan betekenen

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis individuele mindfulness yoga in therapie sessie.

Mindfulness & individuele therapie

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Mindfulness yoga stilte retraite weekend

Al onze mindfulness yoga stilte retraites zijn vrij in te delen. Hierdoor kun je ongedwongen kennismaken met de stilte.

Meer info