Yoga chakra cursus Met yoga en ademhaling de chakra's openen

Yoga chakra cursus

Yoga leert ons dat de geestelijke en fysieke gezondheid sterk met elkaar te maken hebben. Als je dus in balans wilt zijn is het dus belangrijk om naar je lichaam te luisteren via yoga of meditatie. Als je erg veel in je hoofd zit krijgt je lichaam geen aandacht. Zelfs als wij aan sport doen wij dit vaak nog teveel vanuit het hoofd. Bij yoga en meditatie probeer je het lichaam met je aandacht te bewonen. Door het hele lichaam aandacht te geven word je meer bewust van de spanningen en de informatie die je lichaam aan je geeft. Dit bewonen van het lichaam probeer je dan ook na je yoga beoefening door de dag heen te doen.

Wat yoga zegt over de chakra’s

De chakra‘s  zijn knooppunten van lichaamsenergie, die deze energie over het lichaam verdelen. Naast de yoga traditie spelen de chakra’s ook een grote rol in andere tradities zoals het hindoïsme en het boeddhisme. Als je teveel in je hoofd zit en ook nog eens veel weerstand hebt tegen bepaalde gebeurtenissen in het dagelijks leven kunnen er blokkades en verkrampingen in je chakra’s ontstaan.

Als je nog niet zo geoefend bent in het voelen, zul je deze verkrampingen alleen voelen in de stijve spieren en een hoge ademhaling. Door de lichamelijke verkrampingen zul je geestelijk nog meer verkrampt raken en kun je het gevoel krijgen in een neergaande spiraal te zitten. De yoga chakra cursus probeert deze spiraal om te draaien. Door lichamelijke verkrampingen los te laten zul je je steeds minder geestelijk verkrampt voelen.

Wat heb ik aan de yoga chakra cursus?

De yoga chakra cursus laat je naast het loslaten en ontspannen van spierspanning ook de energie in je lichaam voelen. De energie gaat beter stromen door het gebruik van de yoga ademhaling. Naast deze ademhalingsoefeningen en lichamelijke yoga oefeningen leer je ook hoe je tijdens meditatie je energie kunt reguleren. Hierdoor ontdek je hoe je ook in het dagelijks leven sneller uit je hoofd naar je gevoel kunt gaan. Er ontstaat zo een positief sneeuwbaleffect: doordat je meer op je gevoel gaat leven gaat je energie beter stromen, waardoor je hoofd weer rustig wordt.

Je ontdekt hoe je in elk moment kunt voelen of de ademhaling, energie en spieren aan het verkrampen zijn. Je leert hoe je deze spanningen gedurende de dag vervolgens weer kunt loslaten. Hierdoor is de chakra cursus een heel praktische manier van luisteren naar je lichaam. Als je de hele dag kunt luisteren naar je lichaam wordt leven in het nu een tweede natuur.

Hieronder kun je je inschrijven voor de chakra cursus!

Meer lezen over chakra’s en meditatie?

Yoga chakra cursus