Yoga voor kinderen en ouders. Yoga voor Kinderen en de ouders doen mee

Minfulness yoga samen met de kinderen

De lessen zijn geschikt voor kinderen van 5 – 11 jaar.  Er wordt niet op een kinderachtige manier gecommuniceerd. Je leert samen met de kinderen hoe jullie beter om kunnen gaan met vervelende omstandigheden en gedachtes. De mindfulness en yoga technieken die we doen zijn gekozen om hun praktische toepasbaarheid in  het dagelijks leven.

Tijdens de yoga oefeningen behoud je altijd fysiek contact met je kind, omdat je elkaar ondersteund in de yoga houdingen. Dit houdt het niet alleen speels, maar zorgt er ook voor dat jullie beide leren voelen wanneer de spieren en de adem echt ontspannen zijn. Zo kunnen jullie beide lekker ontspannen, zonder dat het te saai wordt.

Waar kan  yoga voor kinderen bij helpen?

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat kinderen door de mindfulness oefeningen beter met emoties om kunnen gaan, minder angstig zijn en beter kunnen slapen. Onderzoek wijst uit dat yoga beoefening onder andere helpt bij ADHD, angst, stress en lichaamsbeeld. Het belangrijkste effect van yoga op kinderen is een toename in zelfregulatie. Hierdoor leren de kinderen meer afstand te bewaren bij stressvolle situaties. De kinderen leren hierdoor hoe ze spanningen en emoties eerder kunnen registreren waardoor ze rustiger en vrolijker worden.

Waarom volg je de mindfulness yoga lessen samen met de kinderen?

De ouders weten het beste wat er allemaal in hun kinderen omgaat. Omdat  jij de mindfulness technieken ook eigen maakt ontstaat er een situatie waarin jullie elkaar steeds attent maken op het blijven toepassen van de oefening. Zo is de kans veel groter dat de kinderen thuis ook echt iets doet met de mindfulness en yoga oefeningen. De kinderen zullen de mindfulness technieken waarschijnlijk sneller onder de knie krijgen dan de ouders. Dit komt doordat de kinderen de oefeningen gewoonweg proberen zonder er teveel over na te denken. De kinderen zullen je hier dan ook graag aan herinneren. Voor de volwassenen is het weer makkelijker om wat meer regelmaat te scheppen in de beoefening. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect waardoor zowel de kinderen als de volwassenen de mindfulness technieken gedurende de dag steeds vaker zullen toepassen.

Hoe zijn de ouder & kind mindfulness lessen opgebouwd?

Er wordt tijdens de lessen evenveel aandacht besteed aan het aanleren van de mindfulness technieken als aan de yoga houdingen. Omdat de yoga houdingen een stuk actiever zijn leren jullie hoe je ook mindful kunt blijven tijdens actieve situaties. Hierdoor zullen de mindfulness oefeningen veel beter aansluiten op de praktijk.De ouders & kinderen mindfulness lessen zijn altijd hetzelfde opgebouwd. De eerste helft bestaat uit het doen van mindfulness oefeningen. Omdat jullie in het dagelijks leven weinig tijd hebben om te mediteren ligt het accent op de oefeningen die je direct praktisch toe kunt passen.

 

Hoe is de gratis ouders en kinderen yoga introductieles opgebouwd?

1: Wat zijn de mindfulness technieken.

2: Het doen van yoga oefeningen en kijken hoe je hierbij de mindfulness technieken kunt gebruiken.

3: Samen onderzoeken wat mindfulness yoga concreet voor de ouders en de kinderen kunnen betekenen.

 

Ouder & Kind Mindfulness

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
De mindfulness yoga les

Je hoeft niet elke week te komen en kunt elke week op een andere dag yoga doen.

Meer info
Mindfulness yoga & individuele therapie

Op therapeutische basis volg je acht privé therapie sessies waarin de integratie van mindfulness yoga in het dagelijks leven centraal staat.

Meer info
Mindfulness yoga stilte retraite weekend

Al onze mindfulness yoga stilte retraites zijn vrij in te delen. Hierdoor kun je ongedwongen kennismaken met de stilte.

Meer info