Mindfulness yoga stilte retraite weekend Mindfulness yoga weekend in Nederland

Het yoga retraite weekend in Groningen waarin je alles zelf mag indelen

Bij ons yoga retraite weekend staat ongedwongenheid voorop. Je komt terecht in een kleine groep van 6. Door de kleine groep ontstaat er sneller verstilling en verbinding. Omdat zowel Janco (yoga leraar) als Karst (mindfulness leraar) allebei mee gaan kunnen we de mindfulness en yoga lessen helemaal persoonlijk op jou afstemmen.   Je yoga weekend is helemaal naar eigen keuze in te richten. Alle yoga en meditatie uren zijn optioneel zodat je zelf kunt bepalen of je wilt mediteren, wandelen, yoga doet of een boek wilt lezen. Er zijn yoga lessen in de ochtend en middag. Daarnaast kun je twee maal daags een mindfulness les doen en kun je de hele dag zoveel individuele begeleiding krijgen als je wilt. De yoga retraite is een stilte retraite, maar er wordt niet dogmatisch omgegaan met de stilte. Zo zijn er veel lessen en individueel contact en wordt er tijdens het eten gewoon gepraat. Omdat er veel meditatie uren worden aangeboden is de retraite ook zeer geschikt voor de gevorderde die wel zelf per dag wil kunnen bepalen hoeveel uur zij wil mediteren.

Is een yoga stilte retraite weekend iets voor mij?

Omdat je het yoga weekend naar eigen inzicht in kunt delen is deze retraite zeer geschikt voor mensen die nog geen ervaring hebben met mindfulness of yoga. Omdat je het aantal meditatie uren zelf kunt bepalen is de retraite ideaal om vertrouwd te raken met de stilte. In de mindfulness lessen leer je verschillende meditatie technieken en manieren van zitten zodat je op een wijze kunt mediteren die prettig is voor jou. Mindfulness is het leren controleren van je aandacht, het is het beste om een aanpak te kiezen die voor jou ontspannen is. De yoga oefeningen worden door de yoga leraar op jou niveau aangepast zodat je op een prettige manier met je lichaam bezig kunt zijn. Door de altijd aanwezige individuele begeleiding zul je altijd het gevoel hebben te weten waar je mee bezig bent. Omdat je het in het dagelijks leven zo druk hebt denk je er vaak niet aan de mindfulness yoga technieken ook tijdens de dag toe te passen. In de rust van de retraite zul je deze technieken automatisch tijdens alle situaties gebruiken. Hierdoor is de kans veel groter dat bij thuiskomst de eigengemaakte technieken zullen beklijven.

Waarom een yoga retraite weekend of lang weekend?

Door de rust van de retraite wordt leven in het nu een tweede natuur. Hierdoor zul je de geleerde mindfulness technieken ook in het dagelijks leven gebruiken zodat je minder snel je hoofd verliest tijdens stressvolle momenten. Door de afwezigheid van afleiding en prikkels zul je een nieuw soort basis rust ontdekken. In het dagelijks leven kun je steeds terugvallen op deze basisrust. Door de langdurige stilte zul je tijdens de retraite veel sneller inzicht krijgen op innerlijke processen. Je persoonlijke ontwikkeling zal hierdoor met een sprong vooruit gaan.Omdat je tijdens de retraite veel minder prikkels en afleiding hebt ontdek je veel sneller een basis rust.

Maaltijden

In de avond kun je genieten van vegetarische curry van Thai Jasmin. Als je liever iets anders wilt dan regelen wij dit voor je. Je hoeft geen corvee te doen, zodat je alle aandacht hebt voor je eigen proces.

Locaties

Locatie en openbaar vervoer Drenthe

Midden in het bos aan de Drentse heide vind je dit huis recht aan het meer. In dit luxe huis kun je genieten van een bubbelbad of sauna. Je kunt vanuit het huis zo de uitgestrekte veen en heide gebieden in stappen. Kom je met het openbaar vervoer dan rijd je het beste naar het dorp Een. Omdat het huis midden in het bos ligt halen we je daar even op. Je kunt natuurlijk ook ergens anders uitstappen, dan komen je daar ophalen.

mindfulness weekendmindfulness weekendmindfulness weekend

mindfulness retraitemindfulness weekendmindfulness weekend

Openbaar vervoer en locatie Groningen

Je verblijft midden in de weilanden in het Hoge land in Groningen tussen Eenrum en Pieterburen. Dit gebied is bekend om zijn kronkelende dijkjes en kromme slootjes. Alles is nog ouderwets gebleven, omdat de ruilverkaveling hier nooit is doorgezet. Je kunt vanuit het huis zo het wandelpad oplopen en als je wilt helemaal naar de waddendijk lopen.

Als je met het openbaar vervoer komt halen wij je op in Eenrum, omdat het huis midden in de weilanden ligt. Komt het wat betreft de verbinding beter uit als je ergens anders ophalen dan kan dit ook, bijvoorbeeld in Groningen bij het station.

Mindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraite

Mindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraite

 

Karst en Janco in de media:

RTL5

Trouw

Dagblad van het noorden

 

Mindfulness yoga & individuele therapie

Op therapeutische basis volg je acht privé therapie sessies waarin de integratie van mindfulness yoga in het dagelijks leven centraal staat.

Meer info