Yoga-broek soorten, types & tips

Yoga-broek soorten, types & tips; welke yoga-broek moet ik kopen?

Stel: je bent op zoek naar een nieuwe yoga-broek. Je bedenkt hoe je wilt dat de yoga-broek eruit ziet en welk model hij heeft. Op internet speur je een aantal yoga-webwinkels af en je oog valt al snel op twee modellen. Ga je voor een donkere of voor een lichte kleur? Je maakt je keuze en klikt op ‘bestel’. Klaar is kees. Maar hoe is je yoga-broek eigenlijk gemaakt? En door wie? En met welke materialen? Heb je daarbij stilgestaan? Je hebt al stress en de yoga-les moet nog beginnen. De mogelijkheden om bewust te winkelen, worden steeds groter. Dus waarom zou je daar geen gebruik van maken? 

Yoga-broek pasvorm tips, welk type yoga broek kan ik het beste kopen?

Koop nooit een harem yogabroek, deze zien er heel spiritueel uit en lijken veel bewegingsruimte te hebben, echter schijn bedriegt. Als je namelijk je knieën ook maar een klein beetje uit elkaar beweegt kom je al klem te zitten. Ecologisch of niet, je kunt deze broek meteen met het goede doel terugsturen naar het land van herkomst. Dan zijn er nog de yoga leggings. Over het algemeen lijkt dit wel goed te gaan in mijn lessen, je kunt er vrij in bewegen, zelfs in de meest uitdagende yoga-houdingen. De yoga legging is dus wel degelijk een goede optie. Als laatste is er dan nog de oude vertrouwde yogabroek, die het meest lijkt op een joggingbroek. Wat dat betreft kun je dus ook prima een gewone joggingbroek aan doen. Ikzelf vind dit nog altijd het prettigste alternatief, lekker ruim zittend, zonder dat je klem komt te zitten.

yogabroekDe yoga harembroek

Ook de kids in een hippe en bewuste yogabroek!

Als bewuste ouder wil je je kindje misschien ook wel dichtbij je dragen om de band met het kind te versterken. Kies dan voor een milieuvriendelijk geproduceerde draagdoek. Zoals gezegd: je kunt bijna altijd een bewuste variant van het gewenste product vinden. Winkel bewust en draag op die manier je steentje bij aan het milieu.

Wat is een bewuste yoga-broek?

Er bestaan tegenwoordig veel verschillende termen voor bewuste producten. Denk bijvoorbeeld aan biologisch, duurzaam en ecologisch. In feite komen deze verschillende termen op hetzelfde neer: bij de productie van deze producten wordt rekening gehouden met de natuur en het milieu. Daar komen natuurlijk wel een aantal strenge regels bij kijken. Als producten aan de wettelijk gestelde normen voldoen, mogen ze ecologisch genoemd worden. Er zijn wel een aantal belangrijke verschillen tussen de termen. Biologische producten hebben bijvoorbeeld te maken met alles wat leeft: de natuur. Ecologie gaat over het effect dat je hebt op je omgeving: de wisselwerking tussen alles wat leeft. En duurzaamheid staat voor langdurig: iets wat lang mee gaat, is duurzaam.

Ontdek de ecologische yoga-broek opties

Als je het belangrijk vindt om rekening te houden met het milieu, kun je dit toepassen als je gaat winkelen. Met andere woorden: winkel bewust! Voor bijna elke productcategorie is wel een ecologische variant verkrijgbaar. Ga dus goed na welke opties je hebt. Wil je graag dat je nieuwe yoga-broek ecologisch gecertificeerd is? Kijk dan waar je deze yogakleding kunt vinden. Een voorbeeld van een merk met eco yogakleding is Yoganic.

 

 

Alternative Text

Janco König is klinisch psycholoog en meester in de rechten. Hij is gespecialiseerd in mindfulness-interventies en meditatie voor stressreductie. Hij geeft sinds 2009 mindfulnesstrainingen en heeft meer dan tien jaar persoonlijke ervaring met mindfulness en andere meditatiedisciplines. Zijn passie is zelfontdekking en ontwikkeling in zichzelf en anderen.